MijnDarts last alle competitie- en bekerwedstrijden af tot en met 31 maart.

 

Het coronavirus (covid-19) heeft op dit moment al rond de 400 Belgen besmet waarvan er ondertussen helaas al drie overleden zijn.

Wat de symptomen zijn, hoe we onszelf en de anderen kunnen beschermen, hoor je dagelijks in het nieuws, op de radio en lees je in de kranten. Ook de richtlijnen die we best hanteren zijn overal te lezen.

 

Volgens viroloog Marc van Ranst zijn 25 mensen in een klein café, heel dicht bij elkaar met veel interactie, een groter gevaar dan een geordende theaterzaal waar 500 mensen samenzitten. Een uitspraak die de dartsport correct omschrijft.

 

Om erger te voorkomen is het nu het moment om in te grijpen en proberen te vermijden dat het virus zich verder kan verspreiden, volgens wetenschapsjournalist Koen Wauters (VRT). Mensen kunnen het virus in zich dragen zonder zelf ziek te zijn. Of ze effectief besmettelijk zijn, is niet met zekerheid te zeggen, maar jammer genoeg ook niet te ontkennen.

 

Alle competitie- en bekerwedstrijden worden dan ook tot 31 maart geschorst. Hoe en of we de wedstrijden inhalen zullen we later meedelen. We blijven alle mededelingen vanuit de overheid op de voet volgen. Via deze link kan je antwoorden lezen op heel wat vragen, gesteld aan Marc Van Ranst, Viroloog. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/01/vragen-aan-marc-van-ranst/

Uiteraard blijven de gegeven richtlijnen van kracht: handen veelvuldig wassen, afstand houden, geen handen schudden, .... En ook al is het virus voor veel mensen niet gevaarlijk, het corona-virus is wel degelijk veel gevaarlijker dan de gewone griep. Er is geen vaccin om de kwetsbare groep te beschermen. En niemand heeft antistoffen omdat er nog te weinig mensen effectief genezen zijn van het corona-virus.

 

We wensen van harte dat we allemaal kunnen ontsnappen aan dit virus. En ook al is sporten gezond, onder de gegeven omstandigheden kunnen we beter een tijdje bankzitten.