Hallo Allen

Alle maatregelen ter bestrijding van het Covid-19-virus lijken hun vruchten af te werpen. Indien de maatregelen in de horeca en in de sport niet verstrengen, start de competitie op zaterdag 3 oktober 2020.

Darts is een typisch café-sport en valt hierdoor onder de horeca-richtlijnen. Je draagt verplicht een mondmasker in de café. Enkel als je neerzit aan tafel, mag je het mondmasker afzetten. Kortom, ook tijdens het gooien draag je een mondmasker.
Hangt de dartsblok in een aparte ruimte, waar geen andere activiteit wordt uitgeoefend en is er voldoende ruimte (10m² per sporter) dan mag je darten zonder mondmasker.

Enkel voor dit seizoen schrijft de thuisploeg alle wedstrijden. Het spreekt voor zich dat ook hier de nodige maatregelen dienen te worden getroffen om dit zo veilig mogelijk te laten gebeuren. Neem hier je verantwoordelijkheid en ontsmet stift en bord na elke wedstrijd.

We verwachten dat elke ploeg het seizoen start met een nieuwe dartsblok. Doordat we niet kunnen vergaderen, zullen de blokken niet worden afgestempeld. Er worden steekproefsgewijs controles uitgevoerd. Bij klachten zal het bestuur handelen.

Het sluitingsuur in de horeca is bepaald op 1 uur. Om je wedstrijd helemaal te kunnen uitspelen vragen we je niet onnodig te vertragen door tombola, rook- of eetpauzes. De uitslag van 00u45 wordt beschouwd als einduitslag, ook al zijn niet alle games gespeeld. Uiteraard mogen jullie vroeger beginnen, mits overleg met de tegenpartij.

We starten dit seizoen met 66 ploegen, verdeeld over 6 reeksen. De voorlopige kalender staat online. Zolang er als data 01-01-1970 staan, is de kalender nog niet definitief. Kijken jullie na of de uit- en thuiswedstrijden correct zijn voor jullie ploeg(en)? Doe dit a.u.b. zo snel mogelijk maar ten laatste tegen vrijdag 11 september. Pas als de kalender definitief is, zullen de speeldagen worden toegevoegd.

Het hoeft niet gezegd dat we allen blijvend ons gezond verstand dienen te gebruiken om zo een besmetting van je medemens en jezelf te voorkomen. We hopen dat het een sportief en aangenaam dartseizoen wordt, ondanks de bijzondere situatie.