Iedereen heeft halsreikend uitgekeken naar de versoepelingen die vanaf 9 juni zijn ingegaan. Een deeltje van onze vrijheid hebben we hiermee terug gekregen.

Maar wat betekent dit concreet voor de dartsport? Mogen we vanaf nu terug een pijltje gooien in ons favoriete lokaal? Kunnen er terug tornooien worden georganiseerd? Ook voor het bestuur was dit koffiedik kijken dus gingen we te rade bij FOD Economie en Sport Vlaanderen.

In de gids voor horeca-zaken wordt heel duidelijk gesteld dat het gebruik van groepsspelen (biljart, darts, enz.) alleen buiten is toegestaan als de veiligheidsafstand van 1,5 m gerespecteerd kan worden. Binnen zijn alleen zittende spelen toegestaan. De spelletjes moeten na elk gebruik worden gedesinfecteerd.

Sport Vlaanderen vertelde ons dat je terug mag darten in een afgesloten ruimte waar geen consumpties worden genuttigd en geen publiek wordt toegelaten. In deze ruimte mag je met een maximum van 1 persoon per 10m² aanwezig zijn.

Binnen mogen we dan weliswaar (nog) niet of beperkt darten maar buiten kan dit – mits de afstand wordt gerespecteerd – wel. Darten in openlucht of op een open terras? Het is eens iets anders… Wat wordt er nu precies verstaan onder dit “open terras”?  FOD Economie geeft een duidelijk omschrijving: een onderdeel van de horeca-gelegenheid dat buiten de besloten ruimte ligt, waar de open lucht vrij kan circuleren, waar men zitgelegenheid biedt en waar dranken en spijzen voor directe consumptie worden aangeboden. Opgelet, minstens één volledige zijde van het terras is ten allen tijde geopend om voldoende ventilatie te verzekeren. Deze zijde mag niet – ook niet deels –  afgesloten worden met bijv. windscherm of zonnewering.

Ziet je zomer er zo uit? Of laten jullie voorlopig je pijlen nog even op zak?